myspace

myspace graphics

Pazartesi, Mart 13, 2006

AYNAROS'DA KADIN YASAĞI / HANGİ SARAYDA KAHVALTI ETMEK İSTERSENİZ

Bir çoğumuzun en sevdiği öğün olan kahvaltıyı bir haftasonu ya da müsait olduğunuz bir gün, bir sarayda yapmak istemezmisiniz? Milli Saraylar Daire Başkanlığınca bağlı bu mekanlardan, Küçüksu Kasrı, Ihlamur Kasrı ve Maslak Kasrı'nda kahvaltı yapmanız mümkün.Küçüksu Kasrı Beykoz ve Küçüksu sınırında sahilde yer alıyor. Kasır bahçesinde kafeteryada, güneşli günlerde ise banhçesinde denize nazır kahvaltı mümkün. Ihlamur ve Maslak'ta ise bina içinde ayrılan salonlarda kahvaltı etmek mümkün. Maslak'ta II.Abdülhamit'in diktiği kış gülleri de ayrı bir güzellik. Biz, bu bilgiyi öğrendikten sonra, tarihi mekanlardan hoşlanan bir aile olarak, gitme kararı aldık. Bu hafta, Küçüksu Kasrı'ndaydık. Sizlerle paylaşmak isredim. Gitmeyi arzu edenler için, menü fiyatlarını ve telefonları vermek istedim. Kahvaltı ücretleri oldukça mütevazi. 4,7 ve 10 Ytl'lik seçenekler mevcut. 4 liralık menüde, krem peynir, iki çeşit zeytin, domates, salatalık, biber, tereyağı, bal ve reçel ve de 3 fincan çay bulunmakta. 7 ytl de tulum, kaşar, beyaz peynir ekleniyor, çay sınırsız. Ali Paşamız gibi hamur işleri arzu ediyorsanız, 10 liralık menüyü seçmenizi öneririz. Zira, diğerlerine ilaveten, simit, börek ve poğaça ekleniyor. Benim gibi; Essohbeti bila çay,kelleyletü bila ay diyorsanız çay yine sınırsız.Telefonları; Küçüksu Kasrı-0216 332 33 03, Ihlamur Kasrı-0212 259 50 86 -258 89 03, Maslak- 0212 276 10 22 Tahlil sonuçlarımı almak için hastaneye yetişmem gerekiyor. Hepinize güzel bir gün dileği ile, hoşçakalın.


Küçüksü Kasrı'nın bahçesinde Ali ve koruma polislerinin sevimli köğeği.
Aşağıdaki haberi bir gazetede okudum. İlgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim.


AYNAROS KİLİSESİ'NE KADIN ELİ DEĞMİYOR
Yunanistan'ın üç önemli yarımadasından biri sayılan Aynaros'ta, yüzyıllardır ilginç bir gelenek sürdürülüyor. Ortodoks kilisesinin kontrolünde bulunan adaya giren kadınlar hapse atılıyor, dişi hayvanlar öldürülüyor
Avrupa'nın göbeğinde kadın-erkek eşitliğini kabul etmeyen Aynaros (Athos Dağı) yarımadasına bin yıldır kadınlar ve dişi hayvanlar alınmıyor. Yarımadada keşişlerden başka kimse yaşamıyor. Fransız haber ajansı AFP, Ayranos'daki yaşama şartlarının ve imtiyazlarının 1050 yılında Kostantinos Monomakhos'un imparatorluk fermanlarının belirlediğini açıkladı. "Kutsal Dağ" olarak da adlandırılan bu bölgeye kadınlar girdiğinde iki ay ile bir yıl kadar burada bulunan hapishanede hapsediliyor. Bölgeye giren dişi hayvanlar ise öldürülüyor. Halkidikya'nın Ege'deki üç yarımadasından en doğuda olan Aynaros'a AB her yıl milyonlarca dolar yardımda bulunuyor. Avrupa Parlamentosu 2003 yılının başında Yunanistanlı kadın milletvekili Anna Karamanou'nun da desteğiyle Aynaroz'a kadınların girmesini talep edince ortalık karışmıştı. Kısmi bir destek bulsa da PASOK milletvekili Karamanou, ülkesinde çok büyük bir öfke ile karşılandı. Kadın hakları derneklerinin iddialarına cevap veren Papa Nikodiomus, "1200 yıldır Athos Dağı'nda bu gelenek devam etmekte. Kimse bu geleneği değiştiremez. Kadınlar istiyorlarsa kendileri de böyle bir yapıp yaşasınlar" dedi.
· ATİNA
Olmadık zamanlarda olmadık şeyler hatırlar ya insan, bu haber de bana barbarlıkla suçlamak ve helen olmanın üstünlüğünü çağrıştırdı her nedense :))

5 Comments:

Blogger Serra said...

Kahvalti yeri cok guzel, iste boyle hos shobetler yanina eslik eden hos kahvaltilari ozledik. Arkadaslarla hossohbeti yapiyoruz da agiz tadimiza uygun yemegi bulamiyorum. Iyi ki yazmissin, sagol.

12:13 ÖS  
Anonymous Adsız said...

harika bir yer keşke yakın olabilsede gidebilsek diyeceğim bende.Alişinde keyfi gıcır ,hamur işleri köpekle oyun beni unutmuş görünüyor.
Bu çağda böyle bir haber daha neler göreceğiz bakalım.Hayli ilginç.Sevgilerimle.

12:58 ÖÖ  
Blogger Serra said...

Bu hafta zaman cumartesi ekinde de bahsedilmis saraylar ve kasirlarda kahvalti diye. Insallah gelince, belki kismet de olur beraber yapariz Semanur.

8:05 ÖS  
Anonymous Adsız said...

sa ziyaretin icin tesekkur ederim sayfan ve yazilar cok ilginc Allah cahil insanlarin serrinden korusun hepimizi basarilarinin devamini dilerim arkadasim Allaha emanet ol neslinursema1

12:31 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Sweex webcam ip network camera Naughty office milfs Pornstars jenna jameson hot naked milfs Lesbians taking shower Girls anal fisting devon pornstar

11:54 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home