myspace

myspace graphics

Cuma, Temmuz 07, 2006

KÜTAHYA GEZİSİNDEN..

Kütahya çini çarşısından yine bu görüntüler. O kadar hoş şeyler var ki, insan sadece bakmak için girmesine rağmen eni-konu alışveriş yapabiliyor. Tanınmış porselen fabrikalarının da satış mağzaları bulunmakta çarşı içinde. Yeğenimin yemin töreni Kütahya'da idi. Bir geçici görev sebebiyle Emet'te bulunan dostlarımız, kaplıca tesisleri yeşillikler içinde ve bakımlı deyince biz de Erzurumlu'ların tabiri ile 'o ki' Kütahya'ya gidiyoruz, hem dostlarla birlikte birkaç gün geçiririz hem de değişiklik olur diyerek, Kütahya'ya gittiğimizde Emet'te kalmaya karar verdik. Sağolsun biz gelmeden kalacak yer hususunu arkadaşlarımız hallettiler. Biz Kütahya'ya vardık, ha bire şehir merkezini turluyor, Emet'e gidiş yönünü gösteren levhayı arıyoruz. Bulamayınca, bir bilene soralım dedik ve Afyon istikametine gidip, Gediz yol ayrımından devam etmemiz söylenince yolu tuttuk. Tuttuk tutmasına ama, yol ayrımında Gediz tabelası göremeyince ilerde olmalı diyerek yola devam ettik. Ve ilerde... GEDİZ YOL AYRIMINI 1 KM GEÇTİNİZ yazan bir yurdum uyarı levhası gördük. Şaşkınlık ve gülmekten bir hal olan kafile erkanı geri döndü ve İzmir, Çavdarhisar ve Aizonai yol ayrımından devam ettik. Daha sonra dikkat ettiğimizde Gediz ayrıca belirtilmediği için olsa gerek, kaplıca işletmeleri tarafından sözkonusu tabelaların konulduğunu öğrendik. Aynı şekilde kavşağa 1 km var şeklinde de bir levha konulmuş.

Yukarda resmi görülen tapınak Zeus Tapınağı. Aızonai antik kentinde yer almakta ve burası Çavdarhisar'a bağlı bir yerleşim yeri. Emet'e giderken içinden geçiyorsunuz. M.Ö 3000 yılına dayanan tarihiyle bu kent krallar kenti olarak geçmekte. Sözkonusu dönemde kentte 120 bin kişinin yaşadığı belirtilmekte. Roma köprüsü ve tiyatro kalıntıları da bulunmakta. Aynı isimle bir de Mersin Silifke'de Zeus Tapınağı bulunmakta. Tüm bunlara bakıp, düşünüldüğünde insanda yaradılıştan, doğuştan var olan kendisinden güçlü, kendisini yaratıp, koruyan varlığa, Rabbe inanma ve sığınma ihtiyacının tezahürleri olduğunu gözlemliyorsunuz. Olması gerekenden uzak bu yönelişler hüzünlendiriyor insanı...







Posted by PicasaBurası Şeyh Edebali Hazretlerinin türbesinden camiye inen yol. Zirvelerin insanı bir kayalığın zirvesinde mekan tutmuş.

7 Comments:

Blogger Serra said...

Icimden bir ses Alicim yaziyi sabotaj etti diyor ama bakalim ne cikacak. Bekliyorum sabirsizlikla.
Iyi haftasonlari.

2:13 ÖS  
Blogger akçahan said...

Yok Serra Ali sabote etmedi, önceden belirlenmeyen bir iş toplantısı bildirildi sadece. Sevgiler.

5:57 ÖÖ  
Blogger NAZLICA said...

Semanurcuğum; Çiniler, manzaralar harika. Paylaştığın ve oralarda beni hatırladığın için çok teşekkürler. Ben bu kupalı servislere bayıldım valla. Almışsındır umarım. Sağlıklı günler ve geziler diliyorum canım. Sevgiler.

9:21 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

bayıldım gerçekten oradaymışım gib hissettim paylaşıma teşekkürler.memleketn her yeri harika:)))

1:58 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Ben nasıl kaçırdım Kütahyamdan esintileri...
Fincanlı servis tabakları hoş ama dimi?
ev perisi

4:07 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Enjoyed a lot! create passwords for folders on harddrive Fake auto alarm red light 132 kv circuit breaker manufacturer china malaysia korea Fat pretty chicks Searchinternet washer Free spyware scanner Technica hiking shasta Bmw rental houston vw ecu anti virus protector removing antivirus gold Viagra on the shelf Odds gambling Virus scanner evaluation Functions of vitamin b6 Stress valium test airpax circuit breaker

11:56 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

12:24 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home